22/1/13

Αφεντούλα Ραζέλη @ Ροδάνι

Το Ροδάνι υποδέχεται μια σπουδαία τραγουδίστρια που θα μας κρατήσει συντροφιά τα Σάββατα του Φεβρουαρίου. Κάθε Σάββατο η Αφεντούλα και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου σ ένα πλούσιο πρόγραμμα με λαϊκή "χροιά".
Είσοδος Ελεύθερη
Τιμή ΠΡΩΤΟΥ ποτού 10 Ε

Λίγα λόγια για την Αφεντούλα: Γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε νηπιαγωγός στην Καρδίτσα και μουσικο-παιδαγωγικά στο Σύγχρονο Ωδείο της Θεσσαλονίκης, όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει στα μουσικά στέκια της πόλης ρεμπέτικα, λαϊκά και Σμυρναίικα.
Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα για μεταπτυχιακά στην παιδοψυχολογία, ενώ παράλληλα ξεκινά σπουδές φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Από τότε εμφανίζεται σε πάλκα και μουσικές σκηνές και μετέχει σε συναυλίες και παραστάσεις για το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το Σμυρναίικο τραγούδι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, επεκτείνει τα ενδιαφέροντα και τις συνεργασίες της, προς το έντεχνο τραγούδι και τις μουσικές του κόσμου.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή της έχει συνεργαστεί με τους Βαγγέλη Κορακάκη, Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χρήστο Νικολόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Μαίρη Λίντα, Μπάμπη Τσέρτο, Μαριώ, Κατερίνα Κούκα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Αιμιλία Οτταβιάνο, Γιάννη Κούτρα κ.α.
Εμφανίσθηκε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως σε κρατικά κανάλια. Τραγούδησε ακόμα στην τελευταία ταινία της Φρίντας Λιάππα, Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε σε δίσκους των Βαγγέλη Κορακάκη (Λαύριο), Σωτήρη Γεραλή (Εποχές), Γαβρήλου Κοκκώνη (Το ταξίδι) και άλλων, σε συλλογές (Οι περασμένες μου χαρές, Άρωμα Σμύρνης κ.ά.).
Στην προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ Στη φωτιά να ρίχνεις μέλι (2000, FM Records), στη σφαίρα του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού και Ξυπνήστε χαρές μου (2008, Δίκτυο), πολυσυλλεκτικός δίσκος, με υλικό που εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου